Uppdatering valpning mm
2010-11-27 / 20:55:21 / Allmänt

Spetspatrullen har fått tillökning! Tre fina grabbar och en alldeles underbar tös föddes på Malmö Djursjukhus den 14/11.
Redan när jag kom hem från min kurs på Medborgarskolan vid ett-tiden på lördagen var öppningsskedet igång. Lova for runt och bäddade och la sej med jämna mellanrum ner och bara flåsade. Det blev en eftermiddag och kväll med Lova i fokus, magmassage och mys var huvudingredienserna.
Vid 11 på kvällen lyckades vi somna bara för att bli väckt igen vid halv två. Strax därefter kom krystvärkarna igång så även Maria fick sin skönhetssömn avbruten. Vattenblåsan kom men sen hände inte så mycket mer så vid halv sju beslutade vi att åka till Malmö Djursjukhus.
Eftersom vi kom in precis när de skulle byta personal så blev det en röntgen och inte så mycket mer innan klockan var 8. Vi fick i alla veta att det fanns 4 st guldklimpar inuti vår prinsessa. När veterinären väl kom visade hon sej vara väldigt oerfaren, något som tiden råder bot på men som inte hjälpte oss just då. Men när hon gått ut för att kolla något så såg vi att ett par baktassar var synliga och raskt agerade vi barnmorskor alldeles själv och ut kom Serrano! En rejäl cremefärgad kille som var alldeles ok trots att han suttit fast ett tag. I rask takt kom nu ytterligare en kille, Manzano och en liten tjej Birds Eye till världen. Sen var det stopp IGEN...
En ny röntgenbild togs och det konstaterades att den sista valpen låg i sätesbjudning, på rygg med tillbakaslagna bakben, suck. Nu fick stackars Lova utstå en massa grävande i försöken att rätta till den lille envise rackarn. Försöken lyckades inte och snittet var obehagligt nära när han helt plötsligt låg där under hennes yviga svans. Lille Habanero hade tagit sej ut alldeles själv och var så otroligt pigg att han, faktiskt innan han var fri från navelsträngen, hade hittat en spene och sugit sej fast. Det var tre trötta tjejer som styrde kosan hemåt.
Lova var under hela tiden på Djursjukhuset en fantastisk mamma och det har hon fortsatt med. Hennes små växer som ogräs och ökar i genomsnitt runt 40 gram/dag. Habanero vägde idag den 27/11 699 gram! Alla har nu börjat öppna sina ögon och blir mer och mer personligheter. Birds Eye och Habanero är lika sin mamma, energiska och kvicka till både humör och rörelser. Serrano och Manzano är lika lugna som pappa SE UCH Ante Poire Alexander in Quborn. De är alldeles helt fantastiska alla fyra och jag kan inte se mej mätt på dom, kär som en klockarkatt. :)


Från vänster Sommarhagens Manzano, Serrano, Birds Eye och Habanero.


0 Kommentarer



« NAMN Kom ihåg mig?

« E-POST

« URL

Kommentera inlägget här: